16 april 2016
14:00

FC Linköping City

Referat: Karlslunds IF HFK - FC Linköping City

Hemmapremiären mot FC Linköping City slutar med en 2-1-seger för Karlslunds IF HFK, detta efter att ha vänt ett 0-1-underläge i andra halvlek!

Linköping börjar annars matchen klart bäst och är det spelförande laget under de 10-12 första minuterna. I den 7:e minuten gör de även 0-1 genom ett skott från höger i straffområdet som går upp i Alex Wimmers närmsta kryss.

Efter en kvart kommer KIF in i matchen och tar över bollinnehavet. Vi kommer till en del halvchanser, men Linköping är duktiga i defensiven och tillåter inte mer än så. Strax före halvtid kommer Linköping i ett friläge, men Wimmer räddar snyggt.

0-1 står sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsätter KIF trilla boll bra, medan Linköping är farliga i sina omställningar. I den 56:e minuten drar sig Christer Lipovac loss och driver in till vänster i straffområdet och avlossar ett distinkt och hårt skott. Målvakten har inte en chans och KIF har därmed kvitterat, 1-1!

I den 70:e minuten räddar Alex Ekobo mirakulöst på mållinjen, KIF ställer om och kommer in på offensiv planhalva genom Christer Lipovac som åter drar sig loss, så när på att linköpingsspelaren drar honom i armen, men Christer fortsätter in i straffområdet, kommer ut i snäv vinkel och avslutar. Målvakten räddar dock den här gången.

Nio minuter senare kommer ett inlägg in i linköpingboxen, målvakten boxar ut till Pontus Nordström som spelar in bollen till Adam Molin, vidare till Christer som sätter bollen i mål, 2-1!

Linköping försöker sätta press på slutet, men närmare en nick i ribban kommer de inte och KIF vinner matchen med 2-1!

lör 23 jul 2016, 14:00 FC Linköping City - Karlslunds IF HFK 5 - 0